dimecres, 8 de desembre del 2010

Pastís de pastanaga

Ingredients(per a 8 persones):
·1kg de pastanagues
·400g de farina             
·350g de sucre en pols
·40cl d'oli de cacauet
( jo sempre posse oli
 d'oliva i tambe ix molt bé)
·4 ous
·200g de nous(pelades)
·100g de panses
·canella moltá
·bicarbonat de sodi
·sal(poqueta)

Per al glaçat:
·200g de formatge blanc
·30g de sucre glaçé
·50g de mantega
·esencia de vainilla

Primer...
Rentar les pastanagues i pelar-les.
Ratllar-les amb ratllador.

Segon...
Possar-les a un bol gran amb farina, sucre, oli, ous, nous, i panses.
Afegir 2 cull. de café de canella, dues de bicarbonat i dues de sal.

Tercer...
Remenar-ho tot amb una cullera de fusta per barretjar els ingredients.

Quart...
Possar aquesta pasta a un motlle gran de fer pastissos antihaderent.

Cinqué...
Possar-ho al forn a 180º i coure'l durant 55min.

Sisé...
Treure el pastis.
Deillar-ho refredar abans de desemmotllar-lo.
Quan es fred, possar-ho a la nevera.
El pastis millora si es deixa un dia a la nevera.(protegit de les olors dels altres aliments amb un film de plastic).

Seté...
1o2h abans de servir, preparar el glaçat del pastis barretjant en un bol el formatge blanc amb el sucre glaçé, la mantega i 1/2 cull.de café d'esencia de vainilla.
Batre-ho bé.

Huité...
Amb una espatula, escampar aquesta preparació per sobre i pels costats del pastís.
Tornar-ho a la nevera.Treure'l1/2 h abans de servir-ho.

Consells:
Al pastís de pastanaga, no fa falta que li posseu el gaçat també esta molt bó sense el glaçat.
Historia:
Als Estats Units, els pionersprocedien sobre tot d'anglaterra.
Van popularitzar moltes receptes que portaven de les seves colonies de les Indies.
El pastís de pastanaga, es va convertir en un dels postres tradicionals per als aniversaris i els casaments.
Fotos:





Lucia Pascual

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada